Alemciler Yüksekova’daki çevreyolunu çöplüğe çevirdi

Alemciler Yüksekova’daki çevreyolunu çöplüğe çevirdi

Yüksekova’nın nefes alınabilecek tek yeri olan Çevreyolu caddesi alemciler yüzünden çöplüğe döndü.

İlçede birçok ailenin hafta sonlarını geçirdiği, birçok kişinin spor yaptığı Çevreyolu caddesi gece saatlerinde alemcilerin uğrak yeri oluyor. Araçlarıyla yüksek müzikle alkol tüketen alemciler içtikleri içkilerin şişe ve kutularını Çevreyolu caddesine atıyor. Öte yandan akşam saatlerinde gruplar halinde kaldırımlar üzerinde semaver keyfi yapan birçok kişi de gecenin sonunda yiyip içtiklerini çevreye bırakarak çirkin görüntülere sebebiyet veriyor.

img-0153.jpeg

Gecenin karanlığında çevreye atılan çöpler, gündüz vakti gün yüzüne çıkıyor. Kaldırıma kurulan semaverin külü, yenilen çekirdek kabukları, içilen sigara izmaritleri, içilen içki kutuları ve poşetler kaldırım ve kaldırımın yan tarafında bulunan arsalarda hoş olmayan görüntüler oluşturuyor.

whatsapp-image-2024-07-08-at-17-07-58.jpeg

Çevreye yapılan bu çirkin duruma bilinçli vatandaşlar ve çevrede ikamet eden yurttaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar söz konusu güzergahta gece daha fazla denetim yapılmasını, çevreyi kirletenlerin cezalandırılmasını istiyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum