Akış'ın avukatı: 'Kaçacaktı' haberleri yalan

Akış'ın avukatı: 'Kaçacaktı' haberleri yalan

Gözaltına alındıktan sonra yerine kayyım atanan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış, avukatları ile görüştü. Akış'ın avukatlarından Ömer Akış, medyada çıkan 'yurtdışına kaçacaktı' haberlerinin yalan olduğunu söyledi.

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akkış, dün gözaltına alındıktan sonra görevden uzaklaştırıldı ve yerine kayyım atandı. Van'da gözaltına alınan Akış, dün Hakkari merkeze getirildi. 24 saatlik avukat görüş yasağı ardından Akış avukatlarıyla görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Akış'ın avukatlarından Av. Ömer Akış, Akış'ın Diyarbakır’da düzenlenen toplantı dönüşü geç saat olması nedeniyle Van'da kaldığını, sabah saatlerinde Hakkari'ye yola çıkmak üzere iken gözaltına alındığını söyledi.

"Manipülasyonlara kimsenin inanmaması gerekiyor"

Bazı basın kuruluşlarında ‘kaçacak iken yakalandı’ şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Akış, "Bu durum hedef gösterme ve yargıyı etkileme amaçlıdır. Eşbaşkan Akış, 5 Haziran’daki mahkemesine bizzat kendisi katılmak istediğini mahkemeye söyledi. Bunu dile getiren bir kişi neden kaçsın? Bu manipülasyonlara kimsenin inanmaması gerekiyor" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.