Akdamar Tiyatro Şenlikleri gençleri ve çocukları buluşturuyor

Akdamar Tiyatro Şenlikleri gençleri ve çocukları buluşturuyor

Van Devlet Tiyatrosu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen Akdamar Tiyatro Şenlikleri, yıllardır gençleri ve çocukları tiyatroyla buluşturuyor.

Van Devlet Tiyatrosu, 2003 yılından bu yana Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle çocukları ve gençleri tiyatro ile buluşturmayı ve kültürel-sanatsal etkinliklere katılmalarını sağlamayı amaçlayan geleneksel bir şenlik düzenliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Van'ın renkli ve canlı kültür yaşamına katkı sunan bu etkinlik, gençleri ve çocukları tiyatro ile buluşturmanın yanı sıra onlara sanatsal faaliyetlerde bulunma fırsatı veriyor.

Farklı illerden oyuncular ve yerel oyuncular buluştu

Şenliğin öne çıkan özelliklerinden biri, farklı illerden gelen sanatçıların ve yerel oyuncuların bir araya gelerek kentteki okullardan gelen öğrencilerle etkileşim halinde olmaları. Bu etkileşim sadece eğlenceli oyunlarla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda çocuklara ve gençlere yeteneklerini geliştirme fırsatı sunuyor.

Çocuklar sanatın dallarıyla tanışıyor

Şenlik kapsamında düzenlenen uçurtma şenliği, resim atölyeleri, müzik dinletileri, dans gösterileri ve kukla oyunları gibi etkinlikler, katılımcıların keyifli vakit geçirmelerini sağladı. Bu etkinlikler, çocukların hayal dünyalarını genişletirken aynı zamanda onları sanatın farklı dallarıyla da tanıştırıyor.

29 Mayıs'ta sona erecek olan etkinliklerde, yaklaşık 25 bin kişinin tiyatro izlemesi ve katılım sağlaması hedefleniyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.