5. Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali: Çukurca'da Off-Road gösterisi ilgi gördü

5. Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali: Çukurca'da Off-Road gösterisi ilgi gördü

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen 5. Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali’nin üçüncü gününde off-road gösterisi yapıldı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen festival kapsamında off-road gösterisi yapıldı. İçişleri, Kültür ve Turizm ile Gençlik ve Spor Bakanlıkları tarafından desteklenen "5. Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali"nin üçüncü gününde gerçekleşen etkinlikte, Çukurca Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından organize edilen off-road gösterisi büyük ilgi gördü.

whatsapp-image-2024-06-29-at-20-21-31.jpeg

Festivalde, İstanbul'dan getirilen beş off-road aracıyla Bayrak Tepe yolunda özel olarak hazırlanan parkurda gösteri sunuldu. Vatandaşlar ve fotoğraf sanatçıları tarafından ilgiyle izlenen etkinlikte, Vali Ali Çelik ve Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu da off-road aracı kullanarak etkinliğe katıldı.

“Hakkari'nin her köşesi adrenalin deposu”

Vali Ali Çelik, festivalin Hakkari'nin doğal güzelliklerini ve adrenalin tutkunları için ideal olan yerlerinden birini tanıtmak amacıyla önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Çelik, “Dünyanın en iyi dağcıları burada tırmanış yaptı. Yamaç paraşütçüleri gösteri sundu. İstanbul'dan birçok off-raodçu, Türkiye şampiyonumuz geldi. Hakkari'nin her köşesi adrenalin deposu. 300'e yakın fotoğraf sanatçısı burada her anı, içine sevgi koymaya, yaşadığımız saygıyı ve birbirimize olan sevgiyi de fotoğraf karelerinin içine sığdırmaya çalışıyorlar. Gelen herkese teşekkür ediyorum. Katılım gösteren herkese minnettarım.” İfadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-06-29-at-20-21-13.jpeg

“Çukurca'da şu an 800'e yakın misafir ağırlıyoruz”

Çukurca Belediye Başkanı Nazmi Demir de ilçenin doğa sporları merkezi olmaya aday bir yer olduğunu dile getirdi. Festivalin ilk üç gününde birbirinden farklı etkinlikler yapıldığını, ilçenin bu sayede canlandığını dile getiren Demir, "Çukurca, Hakkari güzel şeylerle anılsın. Çukurca'da şu an 800'e yakın misafir ağırlıyoruz. Çukurcalı vatandaşlarımız misafirleri evlerinde ağılıyor. Bunlar güzel şeyler." diye konuştu.

whatsapp-image-2024-06-29-at-20-21-42.jpeg

Etkinliğe Vali Yardımcısı Furkan Berber, 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Atilla Dündar, Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Çağlayan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük ve AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Yılmaz da katıldı.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.