3 yaşındaki Uraz, annesiyle Reşko zirvesine tırmanıyor

3 yaşındaki Uraz, annesiyle Reşko zirvesine tırmanıyor

Yüksekova Doğa Tutkunları Derneği'nin, Reşko Dağı’na düzenlediği tırmanış etkinliğine Edirne'den annesiyle birlikte gelen 3 yaşındaki küçük Uraz da katıldı.

Yüksekova Doğa Tutkunları Derneği 17 kişilik ekiple birlikte Reşko Uludoruk zirvesine tırmanış etkinliği düzenledi. Gerekli bilgilendirme eğitimi verilen ve izin belgesi alınan bu tırmanış etkinliğine çeşitli illerden insanlar katıldı. 3 gün sürmesi planlanan tırmanış etkinliğine Edirne'den dağcı annesi Arzu Eroğlu ile birlikte katılan 3 yaşındaki Uraz Eroğlu etkinliğin neşe kaynağı oldu. Çoğu zaman annesinin sırtında ilerleyen Uraz bazen de kendi yürüyor.

9dacad24-83b1-44a7-b2dd-23485d367a3f.jpeg

"Oğlum da henüz 3 yaşında ama acayip bir doğa aşkı var"

Uzun zamandır Hakkari taraflarına gelmek isteyen dağcı anne Eroğlu, "Yıllardır bu tür etkinliklere katılıyorum. Yüksekova'da Reşko Uludoruk zirve etkinliğini duyunca bunu kaçırmak istemedim. Oğlum da henüz 3 yaşında ama acayip bir doğa aşkı var. Onu da bu etkinliğe getirerek bir anı oluşturmak istedim. Gerekli tüm tedbirler dahilinde ilerleyeceğiz" dedi.

d2dd8231-90e4-45e3-aa17-8478e2ab48c0.jpeg

30 Haziran'da yolla çıkan dağcı grup, kamp için Horgedim yaylasına yürüyüş yaptı.

Dağcı ekibin, gece zirveye doğru hareket ettiği belirtildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum