3 bin 500 rakımda yer alan Karwan Gölü hayran bıraktı

3 bin 500 rakımda yer alan Karwan Gölü hayran bıraktı

Yüksekova'daki doğaseverler, Cilo Dağı bölgesindeki 3 bin 500 rakımda bulunan Gola Karwanan'a doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Merkezi Yüksekova'da bulunan Ekoloji Dağcılık ve Spor Kulübü Derneği (YEKDASDER) üyeleri, her hafta olduğu gibi Hakkari il merkezi ve ilçelerini gezmeye devam ediyor.

Suat Öztekin öncülüğündeki 25 kişilik grup, Cilo Dağı eteklerinde doğa yürüyüşü yaptıktan sonra 3 bin 500 rakımdaki Karwan Gölü'nün etrafını gezdi.

3 bin 500 rakımda yer alan saklı cennet: Kervan Gölü

YEKDASDER Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar, Hakkari'nin doğal güzelliklerini tanıtmaya devam ettiklerini belirterek, "Burası bölgenin büyük buzul göllerinden biridir. Bugün 25 kişilik bir ekiple buraya geldik, bizimle beraber Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu da Hakkari bölgesinin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla geldiler. Dışarıdan gelen misafirlerimiz bölgeyi çok beğendiler, bu hatıraları ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektiler" dedi.

3 bin 500 rakımda yer alan saklı cennet: Kervan Gölü

Yürüyüşe katılanlardan Özer Kırdar da doğaya hayran kaldığını ifade ederek, "Edebiyat öğretmeniyim. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Yüksekova'mızın İsviçre'ye benzeyen muhteşem bir doğası var. Bugün hep kitaplardan okuduğumuz ama bir türlü göremediğimiz Cilo Dağlarındaki muhteşem üç gölü görme fırsatını bulduk. Herkesi bu güzellikleri görmeye bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.