Cumartesi Anneleri/İnsanları 1000. haftada Yüksekova’da buluştu

Cumartesi Anneleri/İnsanları 1000. haftada Yüksekova’da buluştu

Hakkari İHD'nin öncülüğünde, Cumartesi Anneleri 1000. haftalarında Yüksekova Sanat Sokağı'nda bir araya geldi.

Hakkari İHD şubesi ve kayıp yakınları, 1000 haftadır sürdürdükleri eylemler kapsamında Yüksekova Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. Bugünkü basın açıklamasını İHD üyesi Eren Baskın okudu.

whatsapp-image-2024-05-25-at-14-54-15-1.jpeg

“Soruyoruz: Kayıplarımız nerede?”

Baskın, "Aynı Derin Acı ve Aynı Israrla 1000 Hafta!" dedi ve devam etti:

"Bugün burada, 1000. kez aynı derin acı ve aynı ısrarla bir araya geliyoruz. Biz Cumartesi Anneleri/İnsanlarıyız. Devletin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan sevdiklerimizden bir daha haber alamadık. Onlardan geriye sadece isimleri ve kucaklarımızdaki fotoğrafları kaldı."

"Soruyoruz: Kayıplarımız nerede? Soruyoruz: Sevdiklerimizi kaybedenler, bu insanlığa karşı suçun fail ve sorumluları neden cezasızlıkla korunuyor? Haykırıyoruz: Unutmuyoruz, asla unutmayacağız. Haykırıyoruz: Vazgeçmiyoruz, asla vazgeçmeyeceğiz."

whatsapp-image-2024-05-25-at-14-54-15-2.jpeg

“Bütün annelere Hakkari’den bin selam gönderiyorum

İHD Hakkari Şube Eşbaşkanı Sibel Çapraz ise kısa bir açıklama yaparak, "Kayıplara karşı mücadele haftasında Galatasaray Meydanı’nda toplanan Cumartesi Anneleri’ne 1000 haftası vesilesiyle bir arada bulunmaktayız. Galatasaray Meydanı’nda bulunan bütün kayıplara, annelere Hakkari’den bin selam gönderiyoruz" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.