10 yıldır Yüksekova'da görev yapan doktor: İnsanların bana olan sevgisi beni buraya bağladı
Yüksekova Devlet Hastanesi'nde 10 yıldır görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cömert, Yüksekova'yı sevdiğini ve ilçeden ayrılmak gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.
Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki doktor eksikliği nedeniyle polikliniklerde yoğunluk yaşanıyor. Atanan doktorların çeşitli nedenlerle uzun süre kalmadığı ilçede son olarak pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına uygulanan istifa yasağının kalkmasının ardından Temmuz 2021'de 17 doktor istifa etmişti.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cömert istifa eden doktorların aksine ilçe 10 yıldır görev yapıyor.
10 yıl önce görevli olduğu Hakkari Devlet Hastanesi’nden görevlendirme ile Yüksekova ilçesine gelen Hataylı Op. Dr. Mehmet Cömert, ilçede bu kadar uzun süre çalışmasının nedenininin ilçe halkının kendisine olan sevgisi olduğunu söylüyor.
Sadece Yüksekova'daki hastaları değil çevre il ve ilçeler başta olmak üzere İran ve Irak'tan gelen hastaları da tedavi ettiğini belirten Cömert, "İnsanlara değer vermek, onların ihtiyaçlarını karşılamak, gerekli tüm tedavilerini istedikleri şekilde yapmak beni mutlu ediyor. 10 yıldır burada kalmamın sebebi budur. Buradaki insanların bana olan sevgisi beni buraya bağladı. İran ve Irak gibi yakın komşu ülkelerinde de ayda 30’a yakın hastam geliyor. Benim tek başıma yapacağım bir iş değil gelen hasta yoğunluğunu doğru yönlendirmek, bu noktada yıllardır birlikte çalıştığım ekibime de teşekkür ederim. İnsanların memnuniyeti ve gösterdikleri sevgi ve saygı beni mutlu ediyor bu nedenle de buradan ayrılmak istemiyorum” dedi.
Tedavi için sırada bekleyen hastalar da Cömert'in bölgede görev yapan en iyi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olduğuna inandıklarını söylediler.
Cömert, yüz binin üzerinde nüfusu olan ilçede tek Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yaptığı için günde yüzlerce hastayı tedavi ediyor.

Kardesim tesekkur edelimde doktorumuza ama hastanede butun bolmlrde doktor yok numara yok randevular sürekli iptal ediliyo hastaneye git derdiji anlatamiyon dinleyen yok geneli için diyorum geç saatte basliyo erken bitiyo bunları haber yapın en iyi maaşla milete iki reçete yazmamais insnalr geldi geçti bu şehirden bunları haber yapın allaaşkina
Yanıtla (0) (0)İnan para olmasa 1 dakika bile durmaz iyiki dönersermaye var aylığı 50000den fazla neden kalmasın ki başka yerde bu parayı ruyasında görecek
Yanıtla (3) (0)tamemen yanlış bır haber işin içinde hasta bazlı maaş yani, döner sermaye olmasa bu doktorda bu kadasr hasta bakmazdı halkı sadece bır doktora gebe bırakmak bu olsa gerek şuan hastanede en az 5 doktorun olması lazımken kendını övme derdınede resmen doktor bu halka yazık günahtır okadar çok problem varkı sankı dunyayı fethetmiş biri olarak halka lanse edilıyor ..
Yanıtla (5) (0)İyi ki varsınız mehmet hocam.
Yanıtla (1) (0)Ne mutlu size. Bu yorumlar oldukça onur verici olmalı. Allah sizden razı olsun inşallah
Yüksekova'da çalışma şansına erisenlerden biri de benim. Hayatımın en güzel yılları diyebilirim. Sevgili hocamızı tebrik ediyorum, kolaylıklar diliyorum ❤️
Yanıtla (0) (1)Allah razı olsun. Memet Hoca olmasaydı belki de yüzlerce bebek ölürdü. Doğum dokturu ve hastalarının %99 bayan ama Memet Bey doğum doktoru bayanlardan çok daha merhametli, çok daha ilgili
Yanıtla (1) (0)Sizin gibi memleket sevdasıyla işini dört dörtlük yapan İnsanların kalbimi kazanan çok değerli hocamız aileniz ve size çok teşekkür ederiz eksik olmayın.
Yanıtla (1) (0)