10 kat arttırılması planlanan yurtdışı çıkış harcına karşı Hakkari'de imza kampanyası

10 kat arttırılması planlanan yurtdışı çıkış harcına karşı Hakkari'de imza kampanyası

HESOB Başkanı Muharrem Tekin, vergi paketinde yer alan yurtdışı çıkış harcının 150 TL'den 1500 TL'ye çıkarılmasından vazgeçilmesi için imza kampanyası başlattı.

Yurtdışı çıkış harcının, TBMM'ye sunulması beklenen vergi paketi kapsamında 150 TL'den 1500 TL'ye çıkarılacağı kararına İran ve Irak'a sınırı olan Hakkari'de tepkiler sürüyor.

Sınır kapılarını geçim kaynağı olarak kullanan bölge halkı bu karardan vazgeçilmesi çağrısında bulunmuştu. Halkın tepkileri ve mevcut işsizlik durumunu göz önüne alan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, yurtdışı çıkış harcına uygulanacak olan zam kararından vazgeçilmesi için, change.org üzerinden imza kampanyası başlattı.

Başkan Tekin imza kampanyasıyla beraber yaptığı açıklamada, uygulanması planlanan yeni vergi paketinin, bölgedeki mevcut yoksuluğu daha da derinleştireceğine vurgu yaparak, "Hakkari İlimizde İran ve Irak’a açılan 3 sınır kapısı bulunmaktadır. Sanayi ve tarımın yapılamadığı ilimizde istihdam ve iş sahası yok denecek kadar azdır. Dolayısıyla insanlarımız günü birlik giriş çıkışlar yaparak muafiyet kapsamında olan yolcu beraberindeki ürünleri getirerek yaşamlarını idame etmektedirler. Yurtdışı çıkış harcının 1500 TL’ye çıkarılması durumunda bu imkan ellerinden alınmış olacaktır" dedi.

İlin iki ülkeye sıfır noktada olması sebebiyle akrabalık ilişkilerinin de yoğun olduğuna değinen Tekin, bu tür bir kararın akrabalık bağlarını zedeleyeceğini belirtti.

Tekin, yurtdışı çıkış harcının arttırılmaması, geçimlerini sağlayan vatandaşların mağduriyetinin ve bölge halkının yoksullaşmasının önüne geçebileceğini ifade etti. Başkan Tekin, yurtdışı çıkış harcının yükseltilmesinin, yoksullaşma ve göçü de beraberinde getireceğini dile getirdi.

Tekin açıklamanın sonunda, "Bölge ekonomisine katkı sağlayan ve binlerce ailenin geçim kaynağı olan sınır kapılarının işlevselliğini kaybetmemesi için yurtdışı çıkış harcı zammının yeni vergi paketinden çıkarılması önem arz etmektedir" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum