Zeydan: 5 gündür Yüksekova’yı heyelandan kurtaramadık, ayıp olmuyor mu?

Zeydan: 5 gündür Yüksekova’yı heyelandan kurtaramadık, ayıp olmuyor mu?

Hakkari Eski Milletvekili Rüstem Zeydan, 3 ilçeyi Hakkari’ye bağlayan yolun günlerdir açılamamış olmasına tepki gösterdi.

1 mayıs günü meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan Yüksekova-Hakkari karayolunun henüz açılamamış olması ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Hakkari Eski Milletvekili Rüstem Zeydan, “Yüksekova ilçemizin Hakkari ve Van illeri ile olan bağlantısı heyelan nedeniyle 5 gündür kapalı. Bu yol Yüksekova, Şemdinli, Derecik ilçeleri ve İran’a sınır olan Esendere gümrük kapısına da bağlantılı güzergahtır. Bu çağda yakışıyor mu?” ifadelerine yer verdi.

'5 MAYIS'TA YÜKSEKOVA'NIN KURTULUŞUNU KUTLADIK, 5 GÜNDÜR YÜKSEKOVA'YI HEYELANDAN KURTARAMADIK'

Zeydan, ardından yaptığı açıklamada, “Bu fiziki şartlardan dolayı kapalı kalan alanda yaklaşık 200 bin nüfus yaşamaktadır. Bir haftadır zorunlu olarak Van iline ambulansla da hasta sevk edilemiyor. Havaalanı Covid19 salgını nedeniyle kapalı olduğundan THY seferleri de gerçekleştirilemiyor. Anlayacağınız zorunlu fiziki Karantina devam etmektedir. Trajikomik olan da 5 Mayıs Yüksekova ilçemizin kurtuluş yıldönümü. Dün yani 5 Mayıs günü 102’nci Kurtuluş yıldönümünü yetkililerimizle birlikte kutladık. Fakat ne hazindir ki 5 gündür Yüksekova ilçemizi heyelandan kurtaramadık. Ne dersiniz biraz ayıp olmuyor mu? Bu çağda yakışıyor mu?” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum