Yüksekova'nın doğal güzelliği mevsimler boyunca büyüleyici bir renk şöleni sunuyor

Yüksekova'nın doğal güzelliği mevsimler boyunca büyüleyici bir renk şöleni sunuyor

Hakkari'nin mistik güzellikleriyle ünlü ilçesi Yüksekova, her mevsim farklı bir renk paletiyle ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

İlkbaharda yeşilin tonlarıyla buluşan Yüksekova Ovası, şimdi ise sarı çiçeklerin açmasıyla adeta altın bir deniz gibi parlıyor.

Cilo Dağları'nın karlı doruklarıyla çevrili olan ova, sonbaharda kızıl ve turuncu tonlarıyla dans ederken, yaz aylarında da çeşitli renklerin ahengiyle göz kamaştırıyor. Ancak belki de en büyüleyici zamanı Mayıs ayının ortalarına denk geliyor. Çünkü bugünlerde Yüksekova Ovası, sarı çiçeklerin coşkusuyla bambaşka bir atmosfere bürünüyor.

sari-cicekler2.jpg

"Yüksekova'nın ovası ve dağları ilçemiz için bir hazinedir"

Yüksekovalı fotoğrafçı ve gazeteci Ömer Oğuz, doğanın bu muhteşem dönüşümünü her fırsatta yakalamaya çalışıyor. Doğanın her mevsim farklı bir güzellik sergilediğini belirten Oğuz, "Yüksekova ovası ve dağları ilçemiz için bir hazinedir. Doğal güzellikleri, tarım alanları, karlı dağları, Sat gölleri ve daha sayamadığımız birçok güzelliği barındırıyor. Bizler de bu anları fotoğraflamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

sari-cicekler3.jpg

Yılın her döneminde keşfedilmeyi bekliyor

Yüksekova Ovası'nın bu eşsiz güzelliği, fotoğraf sanatçılarını ve doğa tutkunlarını her mevsim ilçeye çekmeye devam ediyor. Özellikle Mayıs ayının sonlarında sarıya bürünen ova, bir doğa şölenine dönüşerek ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

sari-cicekler-4.jpg

Yüksekova'nın doğal güzellikleri, sadece bir mevsimde değil, yılın her döneminde keşfedilmeyi bekliyor. Görenleri kendine hayran bırakan bu coğrafya, doğaseverler için adeta bir cennet köşesi olmaya devam ediyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum