Yüksekova'da kış uzadı, vatandaşın yakacağı yetmedi

Yüksekova'da kış uzadı, vatandaşın yakacağı yetmedi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kış mevsiminin bir önceki yıla göre daha soğuk ve uzun geçmesi vatandaşları ek yakacak almaya zorluyor.

Yüksekova'da kış mevsimin uzun sürünce birçok hanenin yakacağı kalmadı. Yakacağı az kalan veya biten vatandaşlar bu günlerde soluğu oduncu ve kömürcülerde alıyor.

Şemdinli Yolu Caddesi üzerinde odun ve kömür satışı yapan Ramazan Sevinç, Yüksekova'da kışın henüz bitmediğini belirterek, "Vatandaşların kışlık odunu kömürü bitme noktasına geldi. Havalar daha ısınmadığı için vatandaşlar bu soğuk günlerde yakacak temin etmek için buraya geliyor. Son birkaç gündür kar yağışı vardı, bu yağışlar vatandaşı korkuttu" dedi.

Akar yakıtta yaşanan zamların nakliyeden dolayı odun ve kömür fiyatlarına da yansıdığını belirten Sevinç, "Odunun tonunu 4 bin 500 liradan, kömürün ise tonunu 3 bin 200 liradan satıyoruz" dedi.

komurcu2.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.