Yüksekova’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Destekleme Modeli Toplantısı düzenlendi

Yüksekova’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Destekleme Modeli Toplantısı düzenlendi

2025-2027 yıllarını kapsayan yeni bitkisel üretim planlaması ve destekleme modeli, Yüksekova’da yapılan bilgilendirme toplantısında tartışıldı.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2025-2027 yıllarını kapsayan Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Bitkisel Üretim Destekleme Modeli kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

whatsapp-image-2024-09-06-at-19-24-46-1.jpeg

Yüksekova İmam Hatip Ortaokulu'nun konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Muhsin Er, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, tarım danışmanları, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

whatsapp-image-2024-09-06-at-19-24-45.jpeg

Toplantının ana gündem maddeleri arasında, 2025-2027 dönemini kapsayan yeni bitkisel üretim planlaması ve bu planlamaya ilişkin olarak yapılacak değişiklikler yer aldı. Ayrıca çiftçilerin üretim faaliyetlerine yönelik olarak sunulacak destekler, yeni destekleme modeli, üretim planlaması, çiftçi kayıt sistemi ve bu sistemde yapılacak yenilikler ele alındı.

whatsapp-image-2024-09-06-at-19-24-45-1.jpeg

Çiftçi Kayıt Sistemi’nde değişiklikler

Toplantıda ayrıca, çiftçilerin kayıt süreçlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilmeleri için Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) yapılacak değişiklikler de anlatıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, “Tarım Bakanlığımız ilk defa yeni bir destekleme modeli uygulayacak bu uygulama modeli üç yılı kapsayacak üretim amaçlı bir model. İlk defa destekler üretim sezonundan önce açıklandı. Çiftçi kayıt sistemi başvuruları 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında alınacak olup çiftçilerimizin bu süreye dikkat etmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yüksekova’da tarımın geleceği parlak

Toplantıda, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen de bir konuşma yaparak yeni üretim planlamasının önemine vurgu yaptı. Geçirgen, “Yüksekova’nın verimli topraklarını en iyi şekilde değerlendirmek ve çiftçilerimizin ekonomik durumlarını iyileştirmek için bu tür planlamalar çok önemli. Çiftçilerimizin yeni destekleme modelinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

whatsapp-image-2024-09-06-at-19-24-46.jpeg

Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve önerilerinin dinlenmesiyle sona erdi. Toplantının sonunda çiftçilere, yeni üretim planlaması ve destekleme modeli hakkında detaylı bilgi veren broşürler de dağıtıldı.

 Yüksekova Haber
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.