Yeniköprü'de kaya parçalarının isabet ettiği aracını tamir ettiremiyor

Yüksekova’da yola düşen kaya parçaları ve heyelanlardan hasar gören araçların sahipleri araçlarını tamir etmekte zorlanıyor. Birçok araç sanayide tamir edilmeyi bekliyor, sürücüler mağdur.

Yüksekova’yı Van ve Hakkari’ye bağlayan kara yolunun Yeniköprü mevkiinde her gün dağdan kopan kaya parçalarının yol açtığı çok sayıda kaza yaşanıyor. Kasko fiyatlarının yüksek oluşundan kaynaklı ilçedeki araçların büyük bölümünde Kasko bulunmuyor. Kaya parçalarının isabet ettiği araçlarda oluşan maddi hasarları vatandaşlar cebinden karşılamak zorunda kalıyor. Birçok sürücü aracını tamir ettiremiyor.

Geçen hafta hafif ticari aracıyla Yüksekova yönüne doğru gelmekte olan Hadi Avcı da mağdurlardan biri. Dağdan kopan kaya parçalarının isabet ettiği araçta büyük çapta maddi hasar oluşurken, sürücü ve yolcular olaydan şans eseri yara almadan kurtulmuştu.

120 bin liralık hasar oluştu

Aracını kaportacıya götüren Avcı, aracında yaklaşık 120 bin liralık hasar olduğunu öğrendi. Kaporta ustası Recep Baltacı, aracın kaput ve ön cam kısmına isabet eden kayanın araçta büyük maddi hasar oluşturduğunu, bunun yanında aracın değişik yerlerine de kaya parçalarının isabet ettiğini belirterek, “Düşen kaya parçalarının büyüklüğünden kaynaklı aracın sadece kaporta kısmında değil motor bölümünde de hasar oluşmuş. Yaptığımız ön incelemede araçta yaklaşık 120 bin liralık bir hasar tespit ettik” dedi.

“Yüksekova’daki araçların çok azında Kasko var”

Baltacı, son günlerde benzer şekilde kaya parçası isabet eden birçok aracın tamir için iş yerlerine geldiğini belirterek, “Bazı sürücüler araç parçalarının pahalı olmasından kaynaklı kırık tampon veya ezik kaporta ile trafiğe çıkmaya devam ediyor. Yüksekova’daki araçların çok azında Kasko var. Trafik sigortası da bildiğiniz gibi bu tür kazalarda yaşanan hasarları karşılamıyor. Hal böyle olunca da vatandaş mağdur oluyor” dedi.

“Yetkililerin bu tür kazalarda vatandaşa destek olması lazım”

Kaza anında araçta bulunan ve o anları kayda alan Fatih Avcı bir hafta önce köyden ilçe merkezine Ramazan alışverişi için gelmekte iken söz konusu olayın yaşandığını belirterek, “Aracın masrafını sigorta karşılamadığı için kendimiz yaptırmak zorundayız. Olay anında amcam sürüyordu arabayı. Arabanın 100-120 bin liralık hasarı varmış ancak bunu yaptırmaya şuan imkanlarımız el vermiyor. Yetkililerin bu tür kazalarda vatandaşa destek olması lazım. Aracımız kaportacıda ancak gereken parçaları istemek için şuanda bütçemiz el vermiyor ne yapacağımızı bilemiyoruz şuan” diye konuştu.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum