Yüksekova Deresi'nde ıslah çalışmaları

Yüksekova Deresi'nde ıslah çalışmaları

Yüksekova ilçe merkezinden geçen ve yaydığı kötü koku ile çevrede bulunanlara rahatsızlık veren Yüksekova Deresi, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ıslah ediliyor.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki derenin temizlenmesi için belediye ekipleri tarafından çalışmalar başlatıldı. Çarşı merkezinden geçen ve yıllardır yaydığı kötü koku ile çevredekilere rahatsızlık veren Yüksekova Deresi, bazı vatandaşların sorumsuzca çöp dökmesi sonucu kirletilmeye devam ediliyor. Dere boyunca birçok noktada dökülen küller ve atılan çöp torbalarının yanı sıra dereye karışan atık ve kanalizasyon suları da derenin kirliliğini arttırıyor.

i-1-20161003164931.jpg

Derenin ıslah edilmesi için harekete geçen Yüksekova Belediyesi ekipleri, iş makineleri ile derede temizlik çalışmaları yürüttü. 

Islah çalışmalarını Belediye Eş Başkanı Adile Kozay ve beraberindeki amirler yerinde izledi. 

i-2-20161003164931.jpgBAŞKAN KOZAY'DAN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Şehrin can damarı olan derenin yıllarca kirletilerek, deredeki canlı yaşamı da bitme noktasına getirdiğini belirten Yüksekova Belediye Başkanı Adile Kozay, “Yaşanan kirlilik nedeniyle şehir merkezindeki esnaf ve dere boyunda ikamet eden yurttaşlar özellikle yaz aylarında ciddi problemler yaşıyor. Normalde dere temizliğinin Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılması gerektiğini daha öncede belirtmiştik. Buna rağmen ekiplerimiz bugün de dere temizliği için kolları sıvamış durumda. Umarım bu temizlikten sonra vatandaşlarımız daha duyarlı davranarak deremize sahip çıkarlar” dedi.

i-3-487.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum