Yüksekova deresi ve yol kenarlarına atılan kalorifer külleri tepki topluyor

Yüksekova deresi ve yol kenarlarına atılan kalorifer külleri tepki topluyor

Yüksekova'da Dağlıca yolu ve Yüksekova deresinin kenarlarına atılan kalorifer külleri tepki topluyor.

Yüksekova'da her kış mevsimi sonra aynı tablo yaşanıyor. İlçede doğalgaz olmadığı için vatandaşlar yaktıkları kömür küllerini karların erimesiyle şehir dışına taşıyor. Kimi vatandaşlar Yüksekova Belediyesi tarafından belirlenen kül dökme alanına külleri bırakırken kimileri ise yol kenarlarına atıyor.

kul2.jpg

Dağlıca yolunun Vezirli köprüsü civarı da küllerle kirletilen alanlardan biri. Yol ve Yüksekova deresi kenarlarına atılan kül dolu torbalar yaşam alanlarına zarar veriyor. Bazı vatandaşların küllerini Nehil deresine attığı görüldü.

Bu durum, çevre bilinci ve koruma konusundaki hassasiyetin artırılması gerekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor.

kul3.jpg

Yoldan geçen Tekin Can isimli vatandaş rengarenk Yüksekova ovasının ortasından geçen yolun kenarına kül torbalarının bırakılmasının çok çirkin bir hareket olduğunu belirterek, "Güzelim doğamızı kirletmeye kimsenin hakkı yok. Şehir merkezinden buraya kadar külü getiren kişi, belediyenin belirlediği yere de çöpünü bırakabilir. Dereye boşaltanlar bile var. Bu derede bir sürü canlı yaşıyor. Burası doğal sit alanı, kuş cennetinin bir kısmı burası. Herkesi biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum