Trump: Kazanırsam seçim sonuçlarını kabul edeceğim

Trump: Kazanırsam seçim sonuçlarını kabul edeceğim

ABD başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, seçimleri kazandığı takdirde seçim sonuçlarını kabul edeceğini söyledi.

Trump, Çarşamba günü Demokrat rakibi Hillary Clinton'la çıktığı üçüncü ve son TV tartışması ardından Ohio Eyaleti'ndeki Delaware kentinde destekçilerine seslendi.

Cumhuriyetçi aday TV tartışmasında, seçim sonuçlarını kabul etmeyebileceğini söylemişti. Bu açıklama tartışmaya neden olmuş, bazı Cumhuriyetçi siyasetçiler de bunu eleştirmişti.

Çarşamba akşamki tartışmada, Fox News spikeri Chris Wallace'ın "Seçim sonuçlarını tanıyacak mısınız?" sorusu üzerine Trump, "Zamanı gelince bakacağım" dedi.

Clinton, Trump'ın bu sözleri üzerine "Bu korkunç bir şey. Demokrasimizi aşağılıyor, karalıyor, ben bilhassa dehşete kapıldım" diye konuştu.

Trump, son günlerde seçime hile karıştırılacağını iddia ediyor.

Ohio'daki konuşmasında Trump seçimlerin ülkedeki adalete dair sorgulamaya neden olduğunu söyledi.

Trump, "Tüm seçmenlerime ve destekçilerine ve de tüm Amerika Birleşik Devletleri halkına söz vermek ve taahhüt etmek isterim ki, eğer kazanırsam bu muhteşem ve tarihi başkanlık seçiminin sonuçlarını tamamıyla kabul edeceğim" dedi.

Trump daha sonra şu açıklamayı da yaptı: "Net bir seçim sonucu kabul edeceğim ama tartışmalı bir sonuç durumundaysa itiraz etme ve dava açma hakkımı saklı tutacağım".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.