Sudani: Irak ve Türkiye'nin güvenliği bölünmez bir bütündür

Sudani: Irak ve Türkiye'nin güvenliği bölünmez bir bütündür

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Irak ve Türkiye'nin güvenliğinin bölünmez bir bütün olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Türkiye ile gerçekleştirdikleri görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, Kalkınma Yolu Projesi'nin bölge için bir "ekonomik nehir" olacağını vurgulayarak, projenin bölgedeki güvenlik ve istikrarı destekleyeceğini belirtti.

Sudani, Türkiye'nin Bağdat'taki Hükümet Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamalarda, Kalkınma Yolu Projesi'nin Dicle ve Fırat nehirlerini kullanarak batı ve doğuyu birbirine bağlayacak önemli bir ekonomik proje olduğunu ifade etti. Projeyi, bölgenin güvenliğini ve istikrarını destekleyecek bir adım olarak nitelendiren Sudani, bu projenin bölgesel işbirliği ve ortaklıkları geliştireceğini dile getirdi.

Irak Başbakanı, su düzeyinde yapılan anlaşmaların sulama sistemlerini yenileyeceğini ve bölgedeki su paylaşımında olumlu etkileri olacağını söyledi. Sudani, Türkiye ile güvenlik işbirliğine de değinerek, terörle mücadele ve sınır güvenliği konularında ortak çalışmalar yapacaklarını belirtti. İki ülkenin güvenliğinin bölgede bölünmez bir bütün olduğunu vurgulayan Sudani, bu işbirliğinin bölgesel istikrar için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Sudani ayrıca, Türkiye'nin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamalara da atıfta bulunarak, Kudüs'ün İslam'ın sembolü olduğunu ve Filistin'in kutsallıklarına yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.