Şırnak’ta ’Orman Benim’ etkinliği düzenlendi

Şırnak’ta ’Orman Benim’ etkinliği düzenlendi

Şırnak'ta vatandaşlarda orman yangınlarını önleme bilincinin geliştirilmesi amacıyla "Orman Benim" kampanyası kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Kampanya kapsamında, Yeni Mahalle'de bulunan Şırnak Cizre karayolundaki ormanlık alanda bir araya gelen katılımcılar, çevreye atılan çöpleri topladılar ve yangına yol açabilecek çalıları budadılar.

Etkinlik sırasında, Orman İşletme İl Müdürü Reşit Tunç, Vali Cevdet Atay'a kampanya hakkında bilgi verdi. Vali Atay, burada yaptığı açıklamada, "Ormanlarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Bu sebeple, daha duyarlı bir toplum olmanın ve orman yangınları ile çöp ve plastik atıkların ormanlara atılmaması konusunda toplumsal duyarlılığı artırmanın önemi büyüktür. 'Orman Benim' kampanyası, bu konuda önemli bir katkı sunmaktadır. Unutmayalım ki, mücadelemiz ormanlarımızın geleceği içindir" şeklinde konuştu.

Programa, Vali Yardımcısı Talha Altuntaş, İl Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Albay Abdürrahim İvez, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, kurum temsilcileri ve öğrenciler de katıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.