Şırnak’ta öğrenciler ABD’deki protestolara destek verdi

Şırnak’ta öğrenciler ABD’deki protestolara destek verdi

Şırnak Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) İsrail'in Filistin işgalini protesto eden öğrencilere destekte bulundu.

Toplanan öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Cihan Uçak, Filistin topraklarında şimdiye kadar benzeri olmayan bir kahramanlık destanına şahitlik ettiklerini söyledi. İsrail'in hastanelerden okullara, pazar yerlerinden sivil yerleşim alanlarına hedef gözetmeksizin saldırdığını ve binlerce kişiyi şehit ettiğini belirten Uçak, "Harvard'dan Yale'e, California'dan Texas'a kadar Amerika'nın önde gelen 25'e yakın üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde bir taraftan Siyonist vahşet lanetlenirken diğer taraftan Amerika'nın İsrail'e verdiği destek protesto ediliyor. Kampüslere adeta Filistin kampları kuran öğrencilere akademisyenler de destek veriyor. Columbia Üniversitesi'nde başlayarak Amerika'da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Türkiye'den, Şırnak Üniversitesi'nden selam gönderiyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.