Şemdinli’deki bir ortaokulda ‘uygunsuz içerik’ izletildi iddialarının detayları ortaya çıktı

Şemdinli’deki bir ortaokulda ‘uygunsuz içerik’ izletildi iddialarının detayları ortaya çıktı

HESOB Başkanı Muharrem Tekin, Şemdinli Altınsu Köyü Atatürk Ortaokulu’nda yaşanan ‘uygunsuz içerik’ ve tehdit olayı üzerine yeni açıklamalarda bulundu.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Şemdinli Atatürk İlk/Ortaokulu’nda düzenlenen ve öğrencilere uygunsuz bir film izletildiği iddia edilen etkinlik hakkında açıklamalarda bulundu.

Tekin, söz konusu olayın Milli Eğitim Müdürlüğü izniyle gerçekleştirilen bir etkinlik sırasında yaşandığını belirtti. Etkinliğin başında “Şirinler Kayıp Köy” adlı animasyon filminin gösterileceği açıklanmış olmasına rağmen, öğrencilere çocuklara uygun olmayan “Gizemli Adaya Yolculuk” adlı başka bir filmin izletildiği ortaya çıktı.

Tekin’in açıklamasına göre, etkinliği düzenleyen kişiler, önce öğretmenlere “Şirinler Kayıp Köy” filmini izleteceklerini söyleyerek konferans salonunu kullandı. Ancak, öğretmenlere “Film çocuklara yönelik” diyerek onları dışarı çıkardıktan sonra filmi değiştirdiler. Okul yönetiminin durumu fark etmesi üzerine etkinlik durdurulmuş ve olay tutanak altına alınarak yetkililere bildirildi.

photo-output.jpeg

Tekin, olayın ardından öğrencilerin ailelerine yaşananları aktarmasıyla durumun açığa çıktığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamasında, “Okul idaresi ve öğretmenler etkinliği yarıda kesmiş ve olaya ilişkin tutanak tutup ilgili birimlere iletmişlerdir. Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklamasında geçen öğretmenlerle etkinliği gerçekleştiren kişiler arasında yaşanan tartışma bu olaya ilişkindir. Etkinlik sırasında okul idaresi konferans salonunu kontrol edince filmin değiştirildiğini, çocuklara karşı üslupsuz bir dil kullandıklarını görüyor. Yani okul idaresi bu etkinlikte bir sorun olduğunu tespit ediyor ve etkinliğin devam etmesine müsaade etmiyor” dedi.

Tekin, etkinliği düzenleyenlerin kendilerini emekli hakim ve boşanmış karı koca olarak tanıttığını ifade ederek, “Açıklama yaparak dikkatleri okul idaresi üzerine çekmek yerine, ne oldukları ve kim oldukları belli olmayan, okulun salonunu, elektriğini, her türlü materyallerini kullanmak suretiyle, etkinlik için bilet başı 100 TL ücret alan, nitelikli dolandırıcı olan, izin almak için başka film gösterip öğrencilere başka görüntüler izleten, etkinlik esnasında çocuklara bağırarak hakaret ve sözlü şiddet uygulayan bu kişilerin acilen bulunması ve yargılanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Olayın ardından etkinlik düzenleyicilerinin şehri terk ettikleri belirtildi.

Tekin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün izni doğrultusunda birçok okulda yapılan etkinliğin, Atatürk İlk/Ortaokulu idaresinin dikkati sayesinde durdurulduğunu belirtti. “Bu olay sayesinde bu etkinliğin başka okullarda yapılması da önlenmiştir” diyen Tekin, olayın bir an önce aydınlatılması ve sorumluların yargıya teslim edilmesi çağrısında bulundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.