Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “uygunsuz içerik” iddialarına yanıt

Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “uygunsuz içerik” iddialarına yanıt

Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Ortaokulu’nda öğrencilere uygunsuz içerik izletildiği iddialarını yalanlayarak, etkinliğin “Şirinler Kayıp Köy Animasyon 3D Sinema Filmi” olduğunu belirtti.

Şemdinli’deki Atatürk Ortaokulu’nda bir grup tarafından öğrencilere uygunsuz içerik izletildiği iddiaları üzerine Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, iddiaların asılsız olduğu ve etkinlikte herhangi bir olumsuz içerik bulunmadığı ifade edildi.

Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, söz konusu etkinliğin “Şirinler Kayıp Köy Animasyon 3D Sinema Filmi” olduğunu ve İl Müdürlüğü tarafından detaylı bir incelemeden geçtiğini belirtti. İnceleme sonucunda etkinlikte uygunsuz bir içeriğe rastlanmadığı, öğrencilerin katılımının tamamen gönüllülük esasına göre yapıldığı vurgulandı. Etkinliğin, öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği ve eğitim-öğretim sürecini aksatmayacak şekilde düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, etkinlik nedeniyle okul yönetimi ile etkinliği düzenleyen kişiler arasında bazı tartışmalar yaşandığı belirtilerek, basına yansıyan bu iddialarla ilgili olarak müfettişlerin görevlendirildiği ve gerekli soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamında bulunmalarını sağlamak için gereken hassasiyeti gösterdiklerini belirterek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamanın yapıldığını ifade etti.

img-9479.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.