Özbekistan’a yeni devlet başkanı

Özbekistan’a yeni devlet başkanı

Özbekistan’da yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde, geçici olarak bu görevi yürüten Şevket Mirziyoyev’in kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov'un 2 Eylül 2016'da hayatını kaybetmesinin ardından, mevcut anayasaya göre geçici devlet başkanlığı görevi Senato Başkanı Nigmatulla Yoldaşev'e verilmişti. Ancak Yoldaşev'in bu görevi reddetmesi üzerine, Başbakan Şevket Mirziyoyev'in devlet başkanlığına vekalet etmesine karar verilmişti.

Özbekistan'da 4 Aralık’taki devlet başkanlığı seçimlerinden 59 yaşındaki Şevket Mirziyoyev’in zaferle çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Mirziyoyev, Orta Asya'daki eski Sovyet Cumhuriyetlerinin liderleri arasındaki en genç isim. Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev'den bir yaş, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'dan ise bir ay küçük. Mirziyoyev, Berdimuhammedov'la karşılaştırılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.