Öğrencisi tarafından öldürülen Okturan için meşaleli yürüyüş

Öğrencisi tarafından öldürülen Okturan için meşaleli yürüyüş

İstanbul'da öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü için Eğitim-Sen Van Şubesi tarafından meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Van Şubesi, İstanbul Eyüp Sultan'da öğrencisi Y.K. tarafından ateşli silahla katledilen okul müdürü İbrahim Okturan için sendika binasının bulunduğu Aydın Perihan AVM önünden Sanat Sokağı’na kadar meşaleli bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte "Eğitimde Şiddete Son Ver" pankartı taşındı.

Eğitim-Sen Şube Eşbaşkanı Murat Atabay tarafından yapılan açıklamada, yaşanan şiddet olaylarının tüm toplumu etkilediği ve özellikle okulların da bu olumsuzluğun içinde yer aldığı vurgulandı. Atabay, şiddetin sadece öğrenci ve öğretmenler arasındaki basit öfke krizleriyle açıklanamayacak kadar derin olduğunu belirtti. Ayrıca, eğitim sisteminde yaşanan olumsuzlukların temel nedeninin öğretmenlerin itibarsızlaştırılması olduğuna dikkat çekti.

Eğitim emekçilerinin şiddetle mücadele için somut önlemlerin alınmasını ve Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluklarını yerine getirmesini talep eden Atabay, tüm eğitim sendikalarını ve toplum kesimlerini bu mücadeleye destek olmaya çağırdı. Ayrıca, sendika olarak 10 Mayıs'a kadar gerçekleştirecekleri eylemleri de duyurdu. Bu eylemler arasında iş yerlerinde siyah kurdele takma, diğer sendikalarla ortaklaşma çağrısı yapma, cenaze törenine katılma, basın toplantısı düzenleme ve Cuma günü bir günlük iş bırakma gibi etkinlikler yer alıyor.

Okul müdürünü öldüren Y.K. tutuklandı

5 ay önce disiplinsiz davranışları nedeniyle okuldan atılan 17 yaşındaki Y.K. Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Y.K, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.