Nehil sazlığında beslenen flamingolar görüntülendi

Nehil sazlığında beslenen flamingolar görüntülendi

Flamingoların göç yolu üzerinde bulunan Yüksekova'daki Nehil Sazlığı, yılın belli dönemlerinde yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Yüksekova ovasının büyük bir bölümünü kaplayan Nehil Sazlığı, yıllar içerisinde uğradığı tahribatlara rağmen halen birçok bitki ve kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Nehil Sazlığı Sulak Alanı, Tarım ve Orman Bakanlığı 14'üncü Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Hakkari İl Şube Müdürlüğü, Yüksekova Şefliği tarafından yönetiliyor. Zengin biyolojik çeşitlilikle özellikle kuş gözlemcileri ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı olan alan, bazı kuş türlerinin Afrika'dan İran'a uzanan yolculuklarında önemli konaklama alanları arasında.

flamingo-2-nehil-sazligi.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı 14'üncü Bölge Müdürlüğü'nün koruma ve kontrol ekiplerinin alandaki koruma çalışmalarıyla sazlıktaki tür ve popülasyonun artırılması hedefleniyor.

Bu yıl bu sulak alanı güvenli bulan 8 flamingo Nehil Sazlığı'nda konakladı.

flamingo3.jpg

Flamingoları gören Celal Bakıroğlu, "Bölgede birçok kuş türünü görüyoruz. Fakat ilk defa flamingoları burada gördük. Biz de araçlarımızdan inip fotoğraf çekmek istedik" diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını titizlikle sürdürürken, halkın da alanın korunmasına yönelik çalışmalara destek vermesini istedi

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum