İHD Hakkari, gözaltında kaybedilen çocuklar için adalet istedi

İHD Hakkari, gözaltında kaybedilen çocuklar için adalet istedi

İHD Hakkari şubesi ve kayıp yakınları gözaltında kaybedilen çocuklar için adalet talebinde bulundu.

İHD Hakkari şubesi ve kayıp yakınları, ‘Kayıplar bulunsun failler yargılansın’ talebiyle başlattıkları eylemlerin 121. haftasında Yüksekova'nın Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Eylemde gözaltında kaybedilen çocuklar için adalet talep edildi.

Bu haftaki açıklamayı Hakkari İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi Eren Baskın okudu.
Baskın’ın yaptığı açıklamada, 1992-1997 yılları arasında Hakkari, Batman, Bitlis, Bingöl, Cizre, Dargeçit, Dersim, Şırnak, Kulp, Mardin, Nusaybin, Yüksekova, Silopi ve Lice gibi bölgelerde 26 çocuğun gözaltında kaybedildiği belirtildi.

Baskın, savcılık fezlekeleri, mahkeme tutanakları ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında detaylı bir şekilde yer alan bu vakaların, ailelerin çabalarına rağmen hala çözüme kavuşturulmamasına da değindi.
Açıklamada son olarak, Dersim Mirik Mezrası'nda ailesiyle birlikte kaybedilen 3 yaşındaki Dilek Serin, Şırnak'ta kaybedilen 12 yaşındaki İlyas Diril, Yüksekova'da kaybedilen 13 yaşındaki Münir Sarıtaş, 17 yaşındaki Miktad Özeken ile Lice'de dedesi ile birlikte kaybedilen 14 yaşındaki Metin Budak gibi çocukların akıbetlerinin açıklanması ve adaletin sağlanması talep edildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.