Fenerbahçe Beşiktaş derbisinde 121. randevu

Fenerbahçe Beşiktaş derbisinde 121. randevu

Fenerbahçe ve Beşiktaş şu ana kadar ligde 120 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe'nin 45, Beşiktaş'ın da 38 galibiyeti bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, Kadıköy deplasmanına konuk olacak. Kritik derbi maçta siyah-beyazlı taraftarlar da uzun bir aranın ardından Ülker Stadyumu'nda takımlarını destekleyebilecek. Karşılaşmayı hakem Hüseyin Göcek yönetecek. Müsabaka saat 19.00'da başlayacak.

Ezeli rakabette 121. randevu

Fenerbahçe ve Beşiktaş şu ana kadar ligde 120 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe'nin 45, Beşiktaş'ın da 38 galibiyeti bulunuyor. Taraflar 37 maçta ise birbirine üstünlük sağlayamadı.

Lider Medipol Başakşehir'in ardından ligde geride kalan 12 haftada deplasmanda oynadığı 6 maçta 14 puanla en çok puan toplayan ikinci takım olan Beşiktaş,  Fenerbahçe deplasmanına konuk olacak. Deplasmanlarda 6 maçta 9 gol atan siyah-beyazlı takım kendi ağlarında ise 4 gol gördü. Şampiyonlar Ligi'nde de deplasmanda iki maça çıkan Şenol Güneş ve öğrencileri Napoli'yi 3-2 mağlup ederken, Benfica ile 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş bu sezon başından beri deplasmanlarda oynadığı toplam 8 maçta 18 puan topladı. 

Fenerbahçe’nin evinde Beşiktaş’a karşı oynadığı 60 maçta 24 galibiyeti bulunuyor. Siyah-beyazlılar ise Kadıköy’de 16 kez kazanabildi. Fenerbahçe, 17 Nisan 2005'te oynanan ve Beşiktaş’ın 4-3'lük üstünlüğüyle sonuçlanan karşılaşmadan bu yana evinde rakibine karşı kaybetmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.