Çorap satarak 3'ü öğrenci 7 nüfusa bakıyor

İran'dan getirdiği çorapları Yüksekova'da seyyar satıcılık yaparak satmaya çalışan Hamit Yaşar adlı vatandaş, 3'ü öğrenci 7 kişilik ailesini yıllardır bu şekilde geçindirdiğini söyledi.

Yüksekova'da yaşanan işsizlikten dolayı birçok kişi seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlıyor. İran'dan bavul ticareti yoluyla getirdikleri ürünleri olumsuz hava şartlarına rağmen seyyar satıcılık yaparak satan vatandaşlardan biri de 5 çocuk babası Hamit Yaşar.

"Yüksekova'da ne fabrika var ne iş var"

Satabilecekleri ürünleri İran'da satın alıp getirirken yaşadıkları zorluklara dile getiren Yaşar, "Esendere Gümrük Kapısı'nda da engellemelerle karşılaşıyoruz. Her defasında 10 paket çorap alıyorum ama 2 paketine izin veriyorlar. Hem İran tarafında hem de Türkiye tarafında sorunlar yaşıyoruz. Esendere'ye gidiş geliş için de ulaşım sorunu yaşıyoruz. Gidip gelmek 150 lira. Maddi durumumuz iyi değil. Yüksekova'da ne fabrika var ne iş var. İşimiz gücümüz seyyar satıcılık. Tek işimiz İran'dan çorap alıp getirip satıyoruz" dedi.

Yüksekova'nın Sarıtaş (Dirbêsan) köyünde ikamet ettiğini belirten Yaşar çorap satarak 3 öğrencisini okuttuğunu söyledi.

"Satış yapabileceğimiz kapalı bir pazar olsa çok iyi olur"

İçinde 12 tane çorap olan paketleri 100 liraya alıp burada paketini 120 liradan sattığını ifade eden Yaşar, "Sabah 08.00'den iftar vaktine kadar burada çorap satıyorum. Günlük elde ettiğim kazançla ancak evime ekmek ve temel ihtiyaç malzemesi alabiliyorum. Bu işi yaparken yağışlı havalarda sorunlar yaşıyoruz. Burada kimimiz meyve satıyor, kimimiz çorap satıyor, kimimiz balık satıyor. Yüksekova'da satış yapabileceğimiz kapalı bir pazar olsa çok iyi olur. Bitlis'te, Şırnak'ta, Diyarbakır'da olduğu gibi burada da olsun. Özgürlük meydanına gidiyoruz esnaflar izin vermiyor, çarşıya geliyoruz zabıta diyor ki buradan kaldırın mahalleye gidin. Yüksekova Kaymakamı, Yüksekova Belediyesi'nden isteğimiz bu sorunlarımıza bir çözüm bulmalarıdır" dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.