Çığ altında kalan minibüs 5 ay sonra çıkarıldı

Çığ altında kalan minibüs 5 ay sonra çıkarıldı

Bahçesaray yoluna düşen çığda şarampole sürüklenen minibüs, vinç ve iş makinesine bağlanan halatlarla 8 saatlik bir çalışma sonucunda bulunduğu yerden çekilerek yola çıkarıldı.

22 Aralık'ta Van'dan Bahçesaray ilçesine gitmeye çalışan İsmail Güncü'nün kullandığı minibüs, kar ve tipinin etkisi altındaki yolda kara saplandı. Bu sırada önlerine düşen çığ nedeniyle büyük tehlike atlattıktan sonra Güncü ve beraberindekiler, minibüsü bölgede bırakarak ayrıldı. Ancak daha sonra düşen bir başka çığ, minibüsü şarampole sürükleyerek yaklaşık 20 metre aşağıya indirdi.

Minibüs, çığ riski nedeniyle 22 Aralık'ta ulaşıma kapatılan Van-Bahçesaray yolunda günlerce kar altında kaldı. Güncü, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yolun açılmasıyla birlikte, 22 Aralık'tan bu yana kar altında kalan minibüsünü çıkarmak için Bahçesaray Kaymakamlığı ve ilgili kurumlara başvurdu.

aa-20240504-34456933-34456930-yaklasik-45-aydir-kar-altinda-kalan-minibusunu-cikaracagi-gunu-bekliyor.jpg

Bugün bölgeye yönlendirilen İlçe Jandarma Komutanlığı vinci ve Van Büyükşehir Belediyesi iş makinesiyle çalışma başlatıldı. Halatların bağlandığı minibüs, vinç, iş makinesi ve vatandaşların yardımıyla kar örtüsünün üzerinden çekilerek yola çıkarıldı.

Minibüsün sahibi İsmail Güncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracının günler sonra çıkarılmasının mutluluğunu yaşadığını belirtti. Güncü, zor şartlar altında yaşadıklarını ve bu sıkıntıların çözülmesi için büyüklerinden yardım beklediklerini dile getirerek, İlçe Jandarma Komutanı ve diğer destek verenlere teşekkür etti.

Minibüsün çıkarılmasının ardından ulaşıma kapatılan yol tekrar açıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.