Belçika büyükelçisi Rus Dışişleri'ne çağrıldı

Belçika büyükelçisi Rus Dışişleri'ne çağrıldı

Belçika'nın Moskova Büyükelçisi Alex Van Meuwen, Belçika jetlerinin Suriye'nin Halep kenti yakınlarındaki bir köye düzenlenen hava saldırında yer aldığını gösteren delillerin sunulması için Rus Dışişleri'ne çağrıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vladimir Titov, Meuwen ile yaptığı konuşmada, Belçika tarafının, Belçika'ya ait uçakların 18 Ekim'de Halep yakınlarında sivillerin ölmesine neden olan bir bombardıman düzenlediği gerçeğini reddetmesinin şaşkınlığa neden olduğunu belirtti" denildi.

"Belçikalı diplomata Belçika uçaklarının Hassajek köyüne düzenlenen bombardımana katıldığını ispatlayan belgeler gösterildi" ifadelerine yer verilen açıklamaya göre, Meuwen'le, Belçika'ya ait iki F16'nın bu bombardımanda yer aldığını gösteren teknik belgelerin Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Belçika'nın Moskova'da askeri ataşesine verildiği de paylaşıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Hassajek köyünde iki evin tahrip olmasına ve altı kişinin ölmesine neden olan hava saldırısının detaylarını yayınlamıştı. Bakanlık yetkilileri, Ürdün'deki El Azrak Üssü'nden havalandığını belirttikleri F16'ların Belçika Hava Kuvvetleri'ne ait olduğunun hemen belirlendiğini söylemişti. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.