Batman’da bölge sağlık toplantısı

Batman’da bölge sağlık toplantısı

Batman'da, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) tarafından yapılan bölgesel bilgilendirme toplantısı, 7 ilin hastane yöneticileri ve temsicilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Batman Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Bitlis, Bingöl, Şırnak, Elazığ, Siirt, Mardin illerinin kamu ve özel hastane yöneticileri ve temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat yaparken, TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel sunum gerçekleştirdi. Daha sonra TÜSKA birim sorumluları sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantı sonunda katılımcılara plaket verildi.

Canpolat, "Sağlık bakanlığının sağlıkta dönüşümünün önemli ayaklarından biri kalite ve akreditasyon faaliyetlerinin ulusal düzeyde yaygınlaşması için TÜSEB gibi TÜSKA gibi kurumların kurularak hizmet kalitesinin artırılması önemli" dedi.

Canpolat şöyle devam etti:

"Sağlıkta paydaş katılımını sağlamak ve değer katma ilkeleri doğrultusunda Batman'a sağlık hizmetleri yürütülmekte olduğunu ifade etti. Canpolat, "Sağlık hizmetlerinde akreditasyon sisteminin geliştirilmesi ile hasta ve çalışan güvenliğini de sağlanacağından akreditasyon altyapısı geliştirilerek, akredite olan sağlık tesis sayısının artırılması gerekmektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.